Lekkerland Vending Services B.V.

Case tevredenheidsonderzoek

Lekkerland Vending Services B.V. heeft een nieuw vergrendelingssysteem ontwikkeld voor de bestaande sigarettenautomaten die werkt aan de hand van het lezen van een ID bewijs. Het doel van dit nieuwe systeem is om met behulp van deze ID-lezers tot een betere naleving van de minimale leeftijd te komen rondom het kopen van tabak.

Target Questions is gevraagd om voor Lekkerland Vending Services B.V. een tevredenheidsonderzoek te houden waarbij de ervaringen van de horecaondernemer, zijn/haar medewerkers en de consument worden getoetst met betrekking tot de ID-lezer op de sigarettenautomaat. Deze enquête vindt plaats in de twee steden waar dit nieuwe vergrendelingssysteem is ingevoerd, bij verschillende horecagelegenheden.

'Ik heb nooit van mijn leven iets geleerd van iemand die het met me eens was.'

Dudley Field Malone

Uitwerking tevredenheidsonderzoek

Een goed resultaat vraagt om respondenten. Zonder respondenten is er immers geen onderzoek mogelijk. Om die reden zijn afspraken gemaakt met horecaondernemers die in het bezit zijn van een sigarettenautomaat met ID-lezer, om toestemming te krijgen om hun medewerkers en gasten te mogen ondervragen. Ook is het belangrijk om te weten wanneer de horecagelegenheid het drukst bezocht wordt, om op die manier de meeste respondenten in een korte tijd te kunnen benaderen.

Aan de hand van deze informatie is een planning en routing gemaakt voor het enquêteursteam. Efficiëntie is hierbij het sleutelwoord.

Niet onbelangrijk: Ook het enquêteursteam vergt extra aandacht. Zij moeten niet alleen goed getraind en gebrieft worden, maar ook de selectie is belangrijk. Spreken zij de doelgroep aan en kunnen zij op een laagdrempelige manier de benodigde informatie vergaren bij consumenten en horeca-ondernemers? Aan de hand van deze en andere criteria is een kwalitatief hoogwaardig team van enquêteurs samengesteld.

Een mening meten van de doelgroep vereist een kundige vragenlijst welke gemakkelijk te begrijpen valt en weinig ruimte overlaat voor eigen interpretatie van een vraag. Door een goede balans te vinden tussen de vragenlijst en de enquêteurs, heeft Target Questions waardevolle informatie verzameld die samengevat is in een uitgebreide rapportage. Deze rapportage heeft de opdrachtgever aanvullende onderbouwing gegeven die kan dienen voor verdere investeringen maar ook ter informatie voor het Ministerie van VWS met betrekking tot het naleven van de leeftijdscheck op tabak.

 

Contact opnemen

reCAPTCHA is required.

Contact opnemen

reCAPTCHA is required.